Stories

Laat je inspireren door onze verhalen:

  • hoe stimuleer je creativiteit in de werk- en leeromgeving?

Visies, bevindingen, ervaringen en creaties van toonaangevende ontwerpers, (interieur)architecten, kunstenaars, innovators, onderzoeker,….

Biohilipic design

Kunst, architectuur en design dragen bij aan zorg zonder een medische ingreep te plegen, zonder een pilletje te hoeven nemen bieden ze 'iets' dat zorgt dat we ons beter voelen. Wat is dat 'iets'? Zo kunnen biophilic- designs in onze hersenen bewust en onbewust een verbinding maken met de natuur, waarop stress hormonen, bloedcirculatie, het ademhalings- en emotionele systeem reageren. Het zorgt dat we ons ontspannen en blijer voelen. Kunst, architectuur en design kunnen ons als mens bewust en onbewust een welzijnsgevoel geven.

Read More

Visual Impact

Beeldtaal maakt communiceren leuker, socialer en effectiever. De impact van visueel communiceren, visueel denken, interacteren vanuit beeld is groot. Zeker nu de materie steeds complexer wordt en we steeds meer overladen worden met data.

Read More

Anders-Werken-(Object)

Hoe werkoverleggen speelser, gezonder en innoverender te maken?  Ontwerp daar een Anders-Werken-Object voor! Hoe verloopt zo’n ontwerpproces? Het is als een reis; je verkent, je onderzoekt, je probeert wat uit en al gaandeweg wordt het steeds mooier, het ontwerp; in dit geval het Anders-Werken-Object. Samen met Industrieel Design studenten hebben we een interessant ontwerp parcours -Design Thinking- opgesteld en doorlopen. Het resultaat: fascinerende meubelconcepten die onze fysieke en mentale werkhouding in samenwerken anders maken, creatiever en vitaler.

Read More

Waar creativiteit de ruimte krijgt!

"Innovatie vraagt om speelruimte; om aan de structuur van logica en orde te kunnen ontsnappen. Filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) schreef ooit: ‘Je hebt chaos nodig om een dansende ster te kunnen baren.’ Ofwel, om echt iets moois, iets vernieuwends te creëren heb je speelruimte nodig", aldus Caroline van der Linden, beeldend kunstenaar en trainer creatief leiderschap bij de Baak.

Read More

Het beeld van morgen!

Het interieur-landschap van morgen ziet er anders uit. In dit artikel noemen we enkele mega-trends, waaronder de behoefte aan ‘Figitaloge’ werkomgevingen: Hoe meer technologie er in ons leven komt, des te groter de nood aan gezelligheid, warmte en menselijk contact. Hoe meer dataverkeer en computerwerk hoe meer we verstarren achter dat beeldbuisje. Hoe voorkom je dan dat creativiteit en geluksgevoel gedurende een dag op kantoor afnemen?

Read More

Hoe te innoveren?

“Wat opvalt, is dat de meest innovatieve mensen en organisaties zich op drie vlakken onderscheiden. Ten eerste: ze zijn eindeloos nieuwsgierig. Ze stellen continu vragen: ‘Hoe kan het anders? Wat is een volgende stap? Van wie kan ik leren?’ Ze hebben hun drang om te onderzoeken en hun kinderlijke verbeeldingskracht om mogelijkheden te zien en uit te proberen niet verloren.”

Read More

Creativiteit, zo zien zij het

“Ik ben een product van deze tijd. Levend in het nu bevraag ik wat ik zie. Dat bevraagde probeer ik te verbeelden. Intuïtief laat ik me meebewegen met de golven van het moment. Wat ik onder inspiratie versta is niet ‘o, even ergens naar kijken, o, dan heb ik ook een idee’. Voor mij gaat het om de spirit, de energie die er is om iets te maken. Dat kunnen gewoon mensen zijn die iets doen zodat ook ik zin heb om in beweging te komen."

Read More

Paviljoen Circl

"We zijn goed in experimenteren. Zo ontstaan nieuwe dingen en ontwikkelen we ons. Dagelijks, terloops, worden we geconfronteerd met mislukte dingen, toevalligheden, waarbij we denken: ‘hé interessant’ of ‘misschien kunnen we het ook zo doen’."

Read More

Gewoon Doen!

"Vormgeving is voor mij het product van een denkproces; een manier om een statement te maken over de wereld. Er zit altijd een statement verborgen in de dingen die ik laat zien. Design en kunstwerken zijn de ‘side-products'."

Read More

Tutorial: Making a visual TO-DO-list (1 min)

Maak plannen meer effectief en leuker: Visueel plannen kent een zekere luchtigheid, zorgt voor werkplezier en geeft een helder beeld van wat nodig is om verder te komen. Het stimuleert de creativiteit, het zorgt voor focus. Maak het leuk om te werken aan To Do lijstjes!

Read More

Tutorial: Story Telling (1 min)

Tips & trucs om een moeilijk verhaal simpel en effectief over te brengen. Aandacht krijgen en interesse opwekken. Dit kan met simpele visualisaties. Je kan praten, memo’s en documenten schrijven, powerpoints maken, maar om één duidelijk gemeenschappelijk beeld te creëren is een tekening wel zo effectief.

Read More

Tutorial: Making Impact (1 min)

Communiceer met meer impact, vergroot betrokkenheid, leg de focus op de essentie, zorg voor heldere beeldvorming door het gebruik van simpele visuele iconen. Bij een tekening kan je het niet fout doen. Door simpele tekeningen te gebruiken komt je verhaal tot leven in de gedachten van mensen. Het wordt leuker. Bij een tekening wordt meer geaccepteerd. Je wordt niet vastgepind op één woord.

Read More

Creatieve omgevingen ontwerpen

De hierboven weergegeven publicaties van STUDIO VIX zijn verschenen in toonaangevende interieurarchitectuur- en designvakbladen: waaronder Inside Information / DUDE / Office&Culture.

Studio VIX schreef mede het boek ” Nieuwe Werkvormen” over interieur, cultuur, identiteit en innovatie.

Daarnaast verzorgt Studio VIX trainingen en lezingen over: design beleving; identiteit; creatieve werkomgevingen, duurzaam gezonde werkomgevingen, ergonomie. Dat doen we mede voor de Office Academy & Windesheim.

Creativiteit is ons vak!

Onze specialisatie is het creëeren van positieve interacties tussen mensen, producten en hun omgevingen. Door de vele gerealiseerde ontwerpen en verworven kennis hebben we bij Studio VIX een rijkdom aan bagage waarmee we anderen willen inspireren en verblijden, door publicaties te delen, trainingen & lezingen te geven en samen te ontwerpen.

Wil je meer weten, wil je samen ontwerpen neem dan contact met ons op.