VIX Interieurontwerpvoor een inspirerende werkomgeving

Transformeer  jouw werkplek en creëer positieve impact!

Ontdek samen met ons de grenzeloze mogelijkheden van ruimtelijke beleving en verbeter jouw werkomgeving op een unieke en doordachte manier. Met een overvloed aan passie, kennis en ervaring gaan wij vol enthousiasme aan de slag met onze projecten. Door de perfecte mix van onderzoek, en ontwerp, en een nauwe samenwerking, laten wij jullie groeien en bloeien in een sprekende omgeving om duurzaam trots op te zijn. Kennis van Omgevingspsychologie, Ontwerp, Realisatie op een hoog expertise niveau maken dat we met jou het verschil kunnen maken.


Openbare Ministerie Haarlem

Interieurontwerp gericht op regionale verbinding

Wens: Een interieurontwerp met een vriendelijke, betrouwbare en gezaghebbende uitstraling. Een regionaal karakter. Op de afdelingen: verbindend, open en vriendelijk.

Versterking van de regionale band is onze inspiratiebron geweest: kleuren uit het duinlandschap, uit de Hollandse schilderijen en het Haarlems papiergeld. In de publieke zone, waar rechtspraak plaatsvindt, combineren we formele elegantie met vriendelijkheid: hoogwaardige afwerking, verticale lijnen, organische vormen, veel hout en natuurlijk groen. Het restaurant weerspiegelt een gevarieerd duinlandschap met groen, diverse zitjes en een buitenruimte voor ontspanning.

Werkzones en sociale ruimtes zijn huiselijk en elke verdieping heeft een kenmerkende hoofdkleur. Welkom in een omgeving waar stijl en comfort samenkomen! _ Conceptvoorstel in samenwerking met VPAA


Hoofdkantoor IKZ

Informatie Knooppunt in de Zorg
Een fijne werkomgeving om trots op te zijn, waar partners zich welkom voelen

Je stapt hier binnen in een gastvrije ruimte, waar daglicht, planten en hout zorgen voor een biophilic interieur. We hebben mede een buiten terras aangebracht met uitzicht op het park voor welzijn. De werkplekken zijn divers: formeel, informeel, open en gesloten.

Naast welzijn is veel aandacht gegaan naar identiteit: In het hospitality gedeelte symboliseert een houten frame het ‘knooppunt’ van IKZ, Informatie Knooppunt in de Zorg. Dit knooppunt keert terug in de afscheidingen naar de half-open werkplekken. Bij de garderobe zijn hangers in de vorm van het IKZ logo vrolijk tegen de muur geplaatst, waar partners op de naamborden herkend worden.

Welzijn, identiteit, verbinding en werkproces ondersteuning staan centraal in dit Interieur ontwerp.

Interieurontwerp & meubelontwerp voor een optimaal IKZ thuisgevoel


Interieurontwerp, beplanting, verlichting, meubelontwerp & realisatie

Humanistisch Verbond

Renovatie, een klein budget, een groot effect op trots en comfort

Een warm en uitnodigend gevoel bij het betreden van het gerenoveerde kantoor van het Humanistisch Verbond, waar je wordt omringd door weelderig groen en specifiek ontworpen elementen die verwijzen naar de unieke activiteiten en kernwaarden van de organisatie. De mens staat hier centraal, met een open, verbindende, empathische en vrijdenkende persoonlijkheid.

De oorspronkelijke ruimte was rommelig, kil, kaal en gedateerd. Bij de herinrichting stonden duurzaamheid en een beperkt budget voorop. Het resultaat is een aangenaam, fris kantoor dat vriendelijk aanvoelt met een duidelijke identiteit. De vloeren zijn grondig gereinigd, de muren zijn opgefrist met een doordacht kleurenpalet: fris wit, terra cotta en warm licht zalmroze, met een knipoog naar de huidskleur. Een goed herziend lichtplan heeft bijgedragen aan een aangename, warme sfeer. De communicatie-ontmoetingszone is ‘humane’ uitnodiging voor collega’s en gasten. De werkplekken bieden nu akoestisch comfort, privacy en welzijn. Rommel en de vele kabels zijn opgeruimd en uit het zicht gehaald. Al het meubilair is duurzaam hergebruikt. “We ontvangen veel complimenten en zijn er echt heel blij mee!”


POLITIE DISTRICTSKANTOOR

Milddelburg, functioneel en verbindend met de regio

Wens: Een veilige, betrouwbare, vriendelijke uitstraling. Meer open naar de burger. Een regionaal icoon. Absoluut functioneel. 

Zichtbaar Zeeland in ons kantoorinterieur! De golven en het embleem van Zeeland sieren de gevel en worden subtiel in het interieur verweven. Kleuren, materialen en indeling reflecteren de zee en het landschap. Een gastvrij en open ontvangst, met sociale zones en aanlandwerkplekken die uitkijken over het prachtige landschap. Op de bovenverdiepingen heerst rust voor geconcentreerd werk. Efficiënte toevoer aan de achterzijde bevordert veiligheid. Korte looproutes en overlegruimtes bieden privacy zonder isolatie. Ontdek een kantoor waar Zeeland tot leven komt, voor effectief en veilig werken met een vleugje maritieme sfeer.


Interieurontwerp meldkamer Apeldoorn

112 Meldkamer & Politie

Apeldoorn, vitaal met een goed balans van concentratie en ontspanning

Vitaliteit en welzijn zijn de kern van dit ontwerp, zowel binnen als buiten. De meldkamer, ontworpen als een rustige coördinatieplek voor calamiteiten, bevindt zich aan het einde van de looproute met kalmerende blauwe tinten. De sociale en ontspanningsruimtes zijn uitnodigend, met veel daglicht en toegang tot een prachtig buitenterras, naadloos overvloeiend met het groene interieur. Alle zichtlijnen zijn gericht op buiten, waar politiepersoneel zich graag bevindt. Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd door de vuurtoren: een opvallend en trots baken. Het gebouw, perfect passend in de Veluwse omgeving, straalt vriendelijkheid en kracht uit. Ontdek ons unieke kantoorconcept voor een optimaal werk- en welzijnsklimaat op de Veluwe. – Dit kantoorontwerp hebben we ontwikkeld In samenwerking met VPAA


Dierengeneeskunde universiteit

Utrecht; open, duurzaam en verbonden met de natuur

Verbinding staat centraal in dit kantoorontwerp: met het vakgebied -dierengeneeskunde- en met de groene omgeving van Amelisweerd. Een meanderend kantoorlandschap met levendige pleinen, waar zicht op het groen en maximale lichtinval samenkomen. De sociale zones zijn optimaal verbonden met de buitenomgeving, met mogelijkheden om naar buiten te gaan of op een terras te zitten. Van concentratie naar samenwerking naar ontspanning, ons ontwerp biedt een vloeiende overgang binnen een duurzaam, natuurlijk kader. Verken het schetsvoorstel voor het aanbestedingstraject waarin we geselecteerd zijn en ervaar een kantoor dat verbindt en inspireert.


Feel & look interieuradvies

Nederlandse Zorgautoriteit

Vriendelijk en gezond

Bij NZA begonnen we met een in-company huisvestingstraining:  Hoe huidige en toekomstige behoeften en ambities goed te vertalen naar wensen voor het nieuwe kantoor. Tijdens werksessies bepaalden we de feel & look, toekomstwaarden, gebruikswaarden en identiteitswaarden. Het ontwerp resultaat: Een vriendelijk, open kantoor ontworpen met focus op gezondheid, innovatie en verbinding. Ruimte voor samenwerken en voor ongestoord werken en videobellen.


JOOLZ

met positieve impact op natuur, mensen en organisatie

Welkom voel je je bij het binnenstappen in het kantoor van JOOLZ. Een plek met een familiair gevoel waar vitaliteit en creativiteit centraal staan. Het gebouw is ontworpen voor een positieve impact op mens en milieu, met veel daglicht, ruimte en groen. Ontdek het dak met zonnepanelen, een trimbaan, een vijver met vissen en groene ’tuinkassen’. Bij binnenkomst wacht de centrale ontmoetingsplaats: een bar, koffiecorner en open biologische keuken. Hier vind je een informele zithoek met open haard en diverse tafels. Drie lange groene serres scheiden de sociale en werkzones, met zitjes voor overleg, concentratiewerkplekken en kruiden voor de keuken. Ervaar een inspirerende werkomgeving die gezondheid, creativiteit en duurzaamheid omarmt.

Vanuit het ontwerpteam bij JOOLZ (opdracht zijde), werkten we aan dit ontwerp met Space Encouters (de architect). Ons pand won vele nationale en internationale design awards.


Woning - Renovatie:

de schoonheid van het oude

Een oud huis  in de binnenstad. Van makelaars-schuur naar keuken. Van een 80-ige jaren bewoning terug naar de orginele details van eind 19e eeuw; waar deze nog in takt gebleven waren achter aangebrachte plafon-, muur- en vloerbedekkingen.


VIX interieurontwerp stappenplan

Interieurontwerp-stappenplan-studio-VIX

Onze aanpak is praktisch, doeltreffend en beeldend. Door de juiste vraagstelling, goede observaties en ons breed pakket aan kennis en ervaringen komen we snel tot doeltreffende ontwerpen.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Ontdek de Kracht van Positieve Werkomgevingen

VIX Onderzoek en Tips!


VIX, expert in de relatie tussen mensen, organisaties en hun omgeving, hoe ze elkaar positief beïnvloeden. Ontdek op onze STORIE site onze onderzoeken en publicaties over het stimuleren van creativiteit, kennisdeling, identiteit, een gezond werkklimaat en duurzaamheid. Verken de kracht van positieve interacties voor een betere werkomgeving!

ONZE ONDERZOEKEN EN PUBLICATIES:

Agile werkomgeving

Bij projectwerken draait het om het team. Het bij elkaar zijn als team is belangrijk, maar moeilijk te organiseren als er wordt geflexwerkt. Slechts bij elkaar komen voor een sessie en daarna weer uit elkaar zwerven, haalt de communicatie-flow eruit. Persoonlijk contact en de interactie tussen teamleden en teams op de werkvloer is er dan niet. Je kan dan niet je processen inzichtelijk maken in je eigen fysieke team werkzone. Dat is een groot gemis, het voelen waar je met elkaar aan werkt, wat de doelen zijn die betekenis geven aan het werk wat je verricht.

Read More

Creatief ecosysteem

Ruimte in de fysieke omgeving, denk aan -frisse lucht, licht, openheid, bewegingsvrijheid-, creëert ‘ruimte’ in je hersenen. Een witte studio biedt licht en ruimte in je gedachten voor nieuwe ideeën. Door niet alles tot in de puntjes in het interieur uit te werken blijft er ruimte over over voor eigen inbreng, het geeft een 'studio'-gevoel. Een Studio die je kan veranderen om in te experimenteren en het eigen te maken aan je project. Een flexibel in te richten omgeving maakt een ecosysteem mogelijk; een continue evolutie van settings die ruimte geven aan nieuwe ontwikkelingen .

Read More

Waar creativiteit de ruimte krijgt!

"Innovatie vraagt om speelruimte; om aan de structuur van logica en orde te kunnen ontsnappen. Filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) schreef ooit: ‘Je hebt chaos nodig om een dansende ster te kunnen baren.’ Ofwel, om echt iets moois, iets vernieuwends te creëren heb je speelruimte nodig", aldus Caroline van der Linden, beeldend kunstenaar en trainer creatief leiderschap bij de Baak.

Read More

Het sociaal kapitaal versterken

De functie van het kantoor zal veranderen. Het wordt een plek waar gewerkt wordt aan het sociaal kapitaal, waar je komt om te ontmoeten. Waar je creatief kunt zijn, kunt opladen en jezelf kunt ontwikkelen. Een plek waar je momenten van samen zijn beleefd– teamsessies, wekelijkse planningen, koffie momenten, de maandelijkse rapportage ‘hoe doen we het?' Een plek waar mensen trots op zijn, waar ze voelen waar de organisatie voor staat, waar ze samen met collega's en partners verhalen beleven en verhalen van betekenis opbouwen. Een plek, een organisatie-huis, waarin de bedrijfsstrategie tot leven komt, waar je de doelen beleefd waaraan je werkt, waar ze meer waarden krijgen dan een marketing verhaal op powerpoint slides.

Read More

Onze (Post-)COVID werkomgeving

‘We zijn groepsdieren. We hebben wezenlijk persoonlijk contact nodig om onze voorraad oxytocine aan te vullen. We zijn moe van de technologie. Thuis vervaagt het gevoel voor dat geheel; voor het bedrijf, voor collega’s, voor waar je het voor doen’ (GZ-psycholoog Leon van Skils ). ‘Op kantoor ervaar je verbondenheid, daar leer je van anderen, daar werk je samen naar een doel toe’ (Onderzoekspsycholoog Stephan Grünewald). Flexwerken wordt een feit. ‘Er zullen werk-hubs en werk-koffiebars overal in de stedelijke omgeving ontstaan (architect Stefano Boeri). ‘Er zal veel aandacht worden geschonken aan de zintuigelijke beleving, elke plek krijgt een specifieke gevoelswaarde thuis en op kantoor’ (Interieurarchitect Ilse Crawford). ‘De inrichting van kantoren wordt flexibeler en dynamischer. De aandacht zal meer gaan naar het sociaal kapitaal’ (CBRE, McKinsey).

Read More

Sociaal Interieur

Doe de Social Capital Scan! Is jouw kantoor een plek waar mensen graag willen zijn? Een plek waar je trots op bent, waar je ervaart waar het bedrijf voor staat en waar je het gevoel hebt dat je samen aan iets van betekenis werkt? Een plek waar je kennis deelt en op nieuwe inzichten komt? Op basis van jaren onderzoek en praktische ervaring met kantoorontwerp, verbouw, inrichting en interactieve sessies met eindgebruikers hebben wij; Kitty de Groot en Edith Winkler, de #social_capital_scan ontwikkeld vanuit een persoonlijke, verbeeldende en oplossingsgerichte aanpak. Aan de hand van meer dan 50 onderzochte scanpunten, bieden we perspectief op hoe uw (hybride)kantoor eruit kan zien en wat zij teweeg kan brengen.

Read More

Boek nieuwe werkvormen over kantoorinrichting / kantoorhuisvesting

BOEK: Nieuwe Werkvormen

Ons boek: Nieuwe Werkvormen. Hoe stimuleer je cultuur, identiteit, sociale binding, gezondheid, kennisdeling en creativiteit in de werk- en leeromgeving? Uitgegeven door uitgeverij De Gelderlanden en bij vele boekhandelaren offline en online verkrijgbaar

Lees de samenvatting van ons boek: Nieuwe Werkvormen
Office Academy | trainingen en advies in kantoorinrichting /- huisvesting

OFFICE ACADEMY

VIX geeft de volgende trainingen voor de Office Academy :

Training: Identiteit & belevingTraining: Huisvestingskunde

Interieur Maatwerk

VIX levert mede interieur-maatwerk. Met veel kennis van materialen, productietechnieken, constructie, ergonomie, duurzaamheid, vormgeving zijn wij in staat om de meest complexe meubelen en ruimtelijke objecten te ontwerpen en te realiseren!

Bekijk ons maatwerk