Het sociaal kapitaalkrachtige kantoor

gaat verder dan het hybride kantoor

Vergroot het sociaal kapitaal van jouw kantoor. Breng het ruimtelijk tot bloei. Verbind, boei en vitaliseer het meest waardevolle van jouw organisatie -de mensen die het maken – door een doordacht interieurontwerp.

Biophilic interieurontwerp om de natuur het kantoor in te brengen

Het kantoorals 'place to be'

Is jouw kantoor een plek waar mensen graag willen zijn? Een plek waar je trots op bent, waar je ervaart waar het bedrijf voor staat en waar je het gevoel hebt dat je samen aan iets van betekenis werkt? Een plek waar je kennis deelt en nieuwe inzichten op doet?

Doe de Social Capital Scan

Maar hoe werkt de #social_capital_scan?

Op basis van jaren onderzoek en praktische ervaring met kantoorontwerp, verbouw, inrichting en interactieve sessies met eindgebruikers hebben wij; Kitty de Groot en Edith Winkler, de #social_capital_scan ontwikkeld vanuit een persoonlijke, verbeeldende en oplossingsgerichte aanpak. Aan de hand van één of meer interactieve sessies en meer dan 50 onderzochte scanpunten, bieden we perspectief op hoe uw (hybride)kantoor eruit kan zien en wat zij teweeg kan brengen.

Wat levert de #social_capital_scan op?

Aanbevelingen & voorstellen voor uw (hybride) kantoor, in tekst en beeld, hoe u het social capital van uw organisatie of bedrijf optimaal kunt faciliteren.

Wie zijn wij?Hoe gaan we te werk?
Je kantoor inrichten gericht op sociale interactie

Wat is sociaal kapitaal?

Het sociaal kapitaal

“Social capital is a set of shared values that allows individuals to work together in a group to effectively achieve a common purpose. In business, social capital can contribute to a company’s success by building a sense of shared values and mutual respect” (Kenton NYU 2021)

Er zijn vele definities van het sociaal kapitaal te vinden.

De overeenkomst is dat ze altijd betrekking hebben op samenwerking in netwerkverband aan een gemeenschappelijk doel, binnen een beleving van gedeelde waarden, onderling vertrouwen en respect.

Als je dit beschouwt in relatie tot de werkomgeving dan rijst de vraag: op welke wijze wordt het social capital door uw werkomgeving ondersteund? Hoe levert het kantoor een bijdrage aan het verbinden van mensen, het faciliteren van samenwerking en informele ontmoetingen? Maar ook; in hoeverre is het kantoor een afspiegeling van het verhaal, de bedrijfscultuur, de shared values van uw organisatie? En in relatie tot hybride werken: hoe hou je iedereen aangesloten?

Samengevat:

Werkt de werkomgeving, het kantoor, het interieur mee of tegen?

Hoe gaan wij te werk?

De meeste duurzaamheidscans & tools doen uitspraken op basis van meetbare grootheden (databased) en bieden weinig tot geen concrete aanknopingspunten op het vlak van het sociaal kapitaal en de fysieke werkomgeving. Onze werkwijze begint juist bij de menselijke maat, bij jou, jouw organisatie, de beleving bij jullie op de werkvloer. Onze aanpak kenmerkt zich door een waarde gerichte aanpak (human centered & valuebased) die de klant, jou en jullie verhaal centraal stelt.

Wij maken dit heel concreet met ruimtelijke voorstellen; hoe ziet jullie werkomgeving er dan uit? Meer weten of onderzoeken wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wie zijn wij?

Bio Kitty: Product & interieur-designer en eigenaar van STudioVIX. Haar interesse ligt in de creatie van positieve interacties tussen ontwerp en gebruikers. Zij is auteur van het boek Nieuwe Werkvormen, docent bij de Office Academy en al meer dan 15 jaar schrijft zij voor het projectinrichtingsvakblad Inside Information. Vele bedrijven heeft zij geadviseerd over en voorzien van een ontwerp voor hun kantoor. Hoe zet je je kantoor in als strategisch bedrijfsmiddel waar mensen zich thuis voelen en trots op zijn.

Referentie projecten bekijken
M: 06-81142077 / info@studiovix.nl

Bio Edith: Architect en eigenaar van W-Architectuurstudio. Ze heeft een achtergrond in architectuur, beeldende kunst en coaching. Daaruit is haar huidige werkwijze ontstaan waar zowel analytisch en conceptueel denken als de mens en ruimtelijke beleving centraal staan. Op basis van interactieve sessies met de eindgebruiker, ontstaan werkomgevingen die naadloos aansluiten bij het verhaal van de organisatie. Afhankelijk van de opgave wordt er interdisciplinair samengewerkt met een social designer, grafisch ontwerper, groen architect of productontwerper.

> Referentie projecten bekijken
M: 06-50266035 | info@w-architectuurstudio.nl


Meer lezen over het Sociaal Kapitaal & Het Interieur

Het sociaal kapitaal versterken

De functie van het kantoor zal veranderen. Het wordt een plek waar gewerkt wordt aan het sociaal kapitaal, waar je komt om te ontmoeten. Waar je creatief kunt zijn, kunt opladen en jezelf kunt ontwikkelen. Een plek waar je momenten van samen zijn beleefd– teamsessies, wekelijkse planningen, koffie momenten, de maandelijkse rapportage ‘hoe doen we het?' Een plek waar mensen trots op zijn, waar ze voelen waar de organisatie voor staat, waar ze samen met collega's en partners verhalen beleven en verhalen van betekenis opbouwen. Een plek, een organisatie-huis, waarin de bedrijfsstrategie tot leven komt, waar je de doelen beleefd waaraan je werkt, waar ze meer waarden krijgen dan een marketing verhaal op powerpoint slides.

Read More

Onze (Post-)COVID werkomgeving

‘We zijn groepsdieren. We hebben wezenlijk persoonlijk contact nodig om onze voorraad oxytocine aan te vullen. We zijn moe van de technologie. Thuis vervaagt het gevoel voor dat geheel; voor het bedrijf, voor collega’s, voor waar je het voor doen’ (GZ-psycholoog Leon van Skils ). ‘Op kantoor ervaar je verbondenheid, daar leer je van anderen, daar werk je samen naar een doel toe’ (Onderzoekspsycholoog Stephan Grünewald). Flexwerken wordt een feit. ‘Er zullen werk-hubs en werk-koffiebars overal in de stedelijke omgeving ontstaan (architect Stefano Boeri). ‘Er zal veel aandacht worden geschonken aan de zintuigelijke beleving, elke plek krijgt een specifieke gevoelswaarde thuis en op kantoor’ (Interieurarchitect Ilse Crawford). ‘De inrichting van kantoren wordt flexibeler en dynamischer. De aandacht zal meer gaan naar het sociaal kapitaal’ (CBRE, McKinsey).

Read More