Interieurprojecten

Een interieur waar het fijn vertoeven is vraagt om een gelaagde aanpak: identiteit, vitaliteit, welzijn, productiviteit, aspiraties, duurzaamheid, budget, maakbaarheid…, alles moet meegenomen worden . Op basis van onze vakkennis vertalen we jouw organisatiewensen naar een ruimtelijke beleving. Hieronder een weergave van projecten waar we aan hebben gewerkt.

Kantoor interieurontwerp OM Haarlem

Openbare Ministerie Haarlem

De wens: Een vriendelijke, betrouwbare, gezagvoerende uitstraling.
Een ‘regionaal’ gezicht. Op de afdeling verbindend, open en vriendelijk.

We hebben de kleuren van de omgeving, het duinlandschap, de Hollandse schilderwerken en het papiergeld dat hier jaren werd gedrukt als uitgangspunt genomen, om zo het regionale gevoel op te roepen.
Hout, duin groen in de publieke zone voor het gevoel van betrouwbaarheid, gezag. Heldere lijnvoering en zichtlijnen.
De sociale zones zijn huiselijker en strategisch geplaatst ten behoeve van de sociale verbinding.
Een diverse duin-werklandschap met gevarieerde activiteitsgewonden werkzones.

Conceptvoorstel in samenwerking met VPAA

IKZ

Informatie knooppunt in de zorg

Een plek waar partners welkom zijn:
De koffie het restaurant en aanlandwerkplekken dicht bij de entree.
Bij de garderobe de namen van de partners met het IKZ logo als ophang haakjes.
Een houten frame, netwerk, knooppunt als identiteitsversterker.

Een gezond werkklimaat:
Een biophilic interieur met veel daglicht, groen, hout en een buiten terras voor een optimaal welzijnsbeleving. Veel aandacht voor akoestiek en zichtlijnen naar buiten.Een divers aanbod van activiteitsgebonden werkplekken, formeel, informeel. Open en gesloten werk- en overlegplekken wisselen elkaar af.

Interieur JOOLZ - Biophilic design

JOOLZ

Verantwoordelijk voor ontwerp, in het MT team van JOOLZ, ontwierpen we met Space Encouters architecten ons nieuwe kantoor.

We wilden een pand met een familiegevoel, waar vitaliteit, creativiteit en het creëeren van positieve impact centraal stonden. Veel groen, een biologische keuken, een dak van zonnepanelen, een trim, een thuisgevoel.

Met ons nieuwe pand wonnen we vele nationale en international design awards, waaronder The International Architecture Award 2017.

POLITIE DISTRICTSKANTOOR

Walcheren, Milddelburg

Wens: Functioneel. Een veilige, betrouwbare, vriendelijke uitstraling. Meer open naar de burger.

We hebben district Zeeland duidelijk voelbaar en zichtbaar gemaakt. Een golf van de zee en het embleem van Zeeland hebben we in de gevel weergegeven, die in het interieur subtiel terugkomt. Een kleurstelling, materialisatie en zonering die refereert naar de zee en het landschap. Een vriendelijk, open ontvangst. De sociale zone, de aanlandwerkplekken deels in het zicht. Meer naar achteren en boven, in de luwte, zijn de werkplekken waar in rust gewerkt kan worden.

Interieur-architectuur ontwerp politie Middelburg
Interieurontwerp meldkamer Apeldoorn

112 Meldkamer & Politie

Apeldoorn

Het concept dat we hier in samenwerking met VPAA hebben ontworpen is gebaseerd op de metafoor de vuurtoren:

Een veilige baken. Goed in zicht om vertrouwen in te hebben, om als werknemer met trots naar te kijken en te tonen.
Vitaliteit en welzijn als belangrijke wensen. Een Meldkamer waar in alle rust aan calamiteiten gewerkt kan worden. Een blauw getinte zone voor de concentratie. Een groene zone met een mooi buitenterras voor de sociale ontmoeting en de ontspanning. Hier veel daglicht en alle zichtlijnen zijn hier naar gericht. De politieman/vrouw is immers het liefst buiten.

Nederlandse Zorgautoriteit

Bij NZA zijn we gestart met het geven van een in-companies huisvestingstraining. Vervolgens hebben we aan de hand van verschillende werksessies het beleid bepaald: de NZAs huisvesting: toekomstwaarden, gebruikswaarden, identiteitswaarden en feel&look, en een programma van eisen. Rechts een weergave van het kleurenbeleid dat we hebben voorgesteld en is toegepast.

Feel & look interieuradvies

Dierengeneeskunde universiteit

Utrecht

Ons ontwerp richt zich op de verbinding:  met het vakgebied, tussen de afdelingen en met de omliggende groene omgeving Amelisweerd.
Een meanderend kantoorlandschap met levendige pleinen. Op de hoekpunten zicht op de omgeving, het groen. Maximale lichtinval in de werk en circulatie omgeving. Een loop van bruis, ruis, rust, ruis.  Een duurzaam fijne natuurlijke omgeving.
Een eerste ruwe schetsvoorstel – betreffende uitvraag aanbestedingstraject


Woning - Renovatie:

Een oud huis in de binnenstad. Van makelaars-schuur naar keuken. Van een 80-ige jaren bewoning terug naar de orginele details van eind 19e eeuw; waar deze nog in takt gebleven waren achter aangebrachte plafon-, muur- en vloerbedekkingen.

KINDERKAMER

Ieder een eigen kamer, een hoogslaper om je met je boekje in terug te trekken.

AUTHENTIEK & NIEUW

Utrecht

Een oude monumentale woning die we gerenoveerd hebben. De in de jaren 70-80 aangepaste en zwaar aangetaste ruimten hebben we karakter gegeven in lijn met de tijd waarin het huis gebouw is :1853. Een warm, authentiek gevoel. Een keuken met een karakter van toen. Terug naar de verhoogde plafonds en maximale lichtinval. Achter een grof ombouwde openhaard kwam een mooie vorm naar voren die we wilden behouden..


Training interieur identiteit en beleving

StudioVIX partner Kitty de Groot is mede schrijfster van het boek ‘Nieuwe Werkvormen’.  Kitty schrijft al geruime tijd voor het interieurarchitectuur- / projectinrichting-vaktijdschrift Inside Information en is interieur-/huisvestingsdocent bij de Office Academy.

Een interieurontwerp of interieuradvies, bel of mail ons.