Interieurontwerp & advies

Wij zijn een interieurontwerp & – adviesbureau. We doen al jaren onderzoek naar de relatie tussen mensen en hun omgeving om te komen tot ontwerpen die de leer- en werkomgeving strategisch krachtiger maken, waar het fijn is om te zijn. Naast ontwerp en advies geven we trainingen.  We hebben vele artikelen (>50) en een boek geschreven over  interieurontwerp in de kantoor, leer- en zorgomgeving (Office Academy; vakblad Inside Information, ons boek: Nieuwe Werkvormen & kantoorinrichting). Onze kracht is esthetisch en functioneel maatwerk leveren die organisaties duurzaam verder brengen.

Hieronder een weergave van onze interieurprojecten.

Kantoor interieurontwerp OM Haarlem

Openbare Ministerie Haarlem

De wens: Een vriendelijke, betrouwbare, gezagvoerende uitstraling.
Een ‘regionaal’ gezicht. Op de afdeling verbindend, open en vriendelijk.

We hebben de kleuren van de omgeving, het duinlandschap, de Hollandse schilderwerken en het papiergeld dat hier jaren werd gedrukt als uitgangspunt genomen, om zo het regionale gevoel op te roepen.
Hout, duin groen in de publieke zone voor het gevoel van betrouwbaarheid, gezag. Heldere lijnvoering en zichtlijnen.
De sociale zones zijn huiselijker en strategisch geplaatst ten behoeve van de sociale verbinding.
Een diverse duin-werklandschap met gevarieerde activiteitsgewonden werkzones.

Conceptvoorstel in samenwerking met VPAA

IKZ

Informatie knooppunt in de zorg

Een plek waar partners welkom zijn:
De koffie het restaurant en aanlandwerkplekken dicht bij de entree.
Bij de garderobe de namen van de partners met het IKZ logo als ophang haakjes.
Een houten frame, netwerk, knooppunt als identiteitsversterker.

Een gezond werkklimaat:
Een biophilic interieur met veel daglicht, groen, hout en een buiten terras voor een optimaal welzijnsbeleving. Veel aandacht voor akoestiek en zichtlijnen naar buiten.Een divers aanbod van activiteitsgebonden werkplekken, formeel, informeel. Open en gesloten werk- en overlegplekken wisselen elkaar af.

Interieurontwerp meldkamer Apeldoorn

112 Meldkamer & Politie

Apeldoorn

Het concept dat we hier in samenwerking met VPAA hebben ontworpen is gebaseerd op de metafoor de vuurtoren:

Een veilige baken. Goed in zicht om vertrouwen in te hebben, om als werknemer met trots naar te kijken en te tonen.
Vitaliteit en welzijn als belangrijke wensen. Een Meldkamer waar in alle rust aan calamiteiten gewerkt kan worden. Een blauw getinte zone voor de concentratie. Een groene zone met een mooi buitenterras voor de sociale ontmoeting en de ontspanning. Hier veel daglicht en alle zichtlijnen zijn hier naar gericht. De politieman/vrouw is immers het liefst buiten.

POLITIE DISTRICTSKANTOOR

Walcheren, Milddelburg

Wens: Functioneel. Een veilige, betrouwbare, vriendelijke uitstraling. Meer open naar de burger.

We hebben district Zeeland duidelijk voelbaar en zichtbaar gemaakt. Een golf van de zee en het embleem van Zeeland hebben we in de gevel weergegeven, die in het interieur subtiel terugkomt. Een kleurstelling, materialisatie en zonering die refereert naar de zee en het landschap. Een vriendelijk, open ontvangst. De sociale zone, de aanlandwerkplekken deels in het zicht. Meer naar achteren en boven, in de luwte, zijn de werkplekken waar in rust gewerkt kan worden.

Interieur-architectuur ontwerp politie Middelburg

Dierengeneeskunde universiteit

Utrecht

Ons ontwerp richt zich op de verbinding:  met het vakgebied, tussen de afdelingen en met de omliggende groene omgeving Amelisweerd.
Een meanderend kantoorlandschap met levendige pleinen. Op de hoekpunten zicht op de omgeving, het groen. Maximale lichtinval in de werk en circulatie omgeving. Een loop van bruis, ruis, rust, ruis.  Een duurzaam fijne natuurlijke omgeving.
Een eerste ruwe schetsvoorstel – betreffende uitvraag aanbestedingstraject

Nederlandse Zorgautoriteit

Bij NZA zijn we gestart met het geven van een in-companies huisvestingstraining. Vervolgens hebben we aan de hand van verschillende werksessies het beleid bepaald: de NZAs huisvesting: toekomstwaarden, gebruikswaarden, identiteitswaarden en feel&look, en een programma van eisen. Rechts een weergave van het kleurenbeleid dat we hebben voorgesteld en is toegepast.

Feel & look interieuradvies

JOOLZ

Aan de opdrachtzijde:
Verantwoordelijk voor het productontwerp team en MT-lid van JOOLZ, werkten we mee, optimaliseerden en gebruikten we dit nieuwe kantoor, dat ontworpen is door Space Encouters architecten .

We wilden een pand met een familiegevoel, waar vitaliteit, creativiteit en het creëeren van positieve impact centraal stonden. Veel groen, een biologische keuken, een dak van zonnepanelen, een trim, een thuisgevoel.

Met ons nieuwe pand wonnen we vele nationale en internationale design awards.


Woning - Renovatie:

Een oud huis in de binnenstad. Van makelaars-schuur naar keuken. Van een 80-ige jaren bewoning terug naar de orginele details van eind 19e eeuw; waar deze nog in takt gebleven waren achter aangebrachte plafon-, muur- en vloerbedekkingen.


Interieurontwerpers van StudioVIX

KENNIS & KUNDE

We vinden het leuk om jouw kennis van jouw organisatie met onze kennis van interieurontwerp en huisvestingskunde te combineren tot een fantastisch mooi project. Om te komen tot een goed ontwerp is kennis van vele zaken vereist: de gebruiker en haar wensen, identiteit & cultuur,  omgevingspsychologie,  ergonomie, ARBO, bedrijfsprocessen, interieurontwerp, akoestiek, verlichting, kleur, constructie, duurzaamheid….alles moet meegenomen worden.

WIE ZIJN WIJ:

Kitty de Groot & Alexandra van den Pauwert,
beiden interieur- & product-/meubel- designers met specifieke expertise in identiteit & beleving, kantoorinrichting

Een interieurontwerp of interieuradvies, bel of mail ons.

WAT WE BIEDEN

Interieurontwerp en meer, een beleving van betekenis. Een geheel nieuw interieur of gewoon uw huidige kantoor voor een nieuwe fase gereed maken. Denk aan:

  • Een nieuwe beleving met eenvoudige cosmetische ingrepen.
  • Strategie en identiteit ruimtelijk tot leven brengen.
  • Sociale en ontmoetingsplekken (verder) vormgeven.
  • Bedrijfsprocessen effectiever inrichten vanuit het interieur
Kantoor-interieur-design-cosmetische-highlights
Kantoor-interieur-design-identiteitsbeleving
Bedrijfsrituelen vormgeven
Je kantoor inrichten gericht op sociale interactie