CIRCULAIR DESIGN

De StudioVIX producten zijn ontworpen en gemaakt vanuit de designprincipes van circulariteit (IO TUDelft).

Onze overtuiging is dat goed ontworpen producten garant staan voor duurzaam plezier. We willen de levensduur van producten verlengen door het bieden van kwalitatieve tijdloze ontwerpen!

We produceren bewust in Nederland, maken gebruik van duurzame materialen (staal, glas-emaille, FSC papier/hout, gerecycled textiel, recyclede PET flessen), zorgen voor makkelijk te scheiden materialen en te vervangen onderdelen, en een minimale logistieke Carbon-Footprint.

Op elke productpagina tonen we de Life Cycle Analysis en de Carbon-Footprint van het betreffende StudioVIX product.

StudioVIX circulaire designprincipes.

Geïnspireerd door de natuur.

BIOPHILIC DESIGN

Knipoog naar de natuur

StudioVIX wil graag met haar producten de inspiratie en de energie van de natuur oproepen, voor een verhoogd welzijnsgevoel en meer werk-, leer- en leef-plezier. We hebben dan ook veel aandacht besteed aan de design silhouetten, de eigenschappen en de namen van onze producten. Deze refereren naar de natuur.

Onderzoek toont aan dat natuur gebaseerd design -biophilic design- een positief effect heeft op ons welzijn: vermindering van alle soorten stress, verbeterde concentratie, versneld herstel van vermoeiiing en ziekten, we voelen ons positiever, gelukkiger wat te samen weer een positief effect heeft op onze productiviteit, onze sociale onderlinge omgang, onze energie huishouding, hoe we tegen dingen aankijken (positiever), verhoogde creativiteit en concentratievermogen .

BIOFILIE

Liefde voor de natuur

Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. Het is onze inherente menselijke band met de natuur.

Biophilic designs:

  • werken stress verlagend; verlagen onze bloeddruk en hartslag (aldus de onderzoeken van: Brown, Barton & Gladwell 2013; Van den Berg,Hartig, Staat, 2007; Tsunetsugu & Myazaki 2005)
  • verbeteren onze mentale betrokkenheid en aandacht (Biederman & Vessel 2006)
  • verlagen stress, verhogen concentratie en stemmen ons positief in onze observaties (Vessel, 2012; Joye, 2007)
  • hebben een positieve invloed op ons welzijnsgevoel (Barton & Pretty, 2010)
  • stimuleren het creatieve spel en de interacties tussen mensen (A.F. Taylor, F. Kuo, W.C.Sullivan)
  • werken sterk kalmerend na een stressvolle ervaring, wat leidt tot daling in spierspanning, hartslag en huidgeleiding (R.Ulrich)
creatieve broedplaats papierrolhouder blat-tit interieurarchitectuur

StudioVIX Biophilic Design

BLÅ TIT

Slim & behendig

Pimpelmezen (Bla-Tits) zijn slimme en behendige zangvogels. Ze hebben goede leervaardigheden, ze passen zich snel aan en zijn creatief als het gaat om het vinden van nieuwe overlevingsmogelijkheden. Geweldige gymnasten, ze klampen zich vast aan de buitenste takken en hangen ondersteboven om hun perspectieven te verbreden. Laat deze papierroller Bla-Tit ook jou uitdagen!

STRUIS

Snel & sterk

Struisvogels zijn de snelste loopvogels, zij trekken sprints van 70 km/u. Ze zijn ijzersterk in hun poten. Ze leven in groepen met andere savannedieren om elkaars zintuigen en zwakheden aan te vullen. Haar zichtvermogen is zeer goed. Voor agile-scrum sprints en interacties met multidisciplinaire teamgenoten dus ideaal!!

design-board flipchart flipover enamel whiteboard

UIL

Scherp zicht- & luistervermogen

Uilen, met hun karakteristieke grote platte gezicht, staan bekend om hun binoculaire zichtvermogen en hun scherpe binuarale gehoor, waardoor ze diepten in het donker kunnen zien en richting kunnen bepalen. Hun goede waarneming vooraf maakt ze doelgericht en effectieve jagers.

verrijdbaar scrum whiteboard premium design dubbelzijdig magnetisch emaile schrijfoppervlak met scrum-bordjes, papierrolhouder en opberg vak

BOOM

Stevig & behulpzaam

Kapstok BOOM, is zo stevig en ondersteunend als een boom, met takken, knoppen en vogels (-magneten) erop. Takken en knoppen om jassen aan op te hangen. Vogelmagneten om ideeën, complimenten, notities op vast te klikken.

BLAD

Circulair & multi-functioneel

Akoestisch prikbord BLAD is zoals een echt blad circulaire, gemaakt van 100% hergebruikt textiel. En zoals bladeren doen, biedt zij akoestische en een vochtregulerende comfort. Je kunt BLAD vol hangen met vele blaadjes; ideeën, notities, vergeet-me-nietjes!

BLOEM

om je in het zonnetje te zetten!

Lamp BLOEM doet je denken aan sneeuwklokjes die uit het winterlandschap tevoorschijn zijn gekomen en  de lente, de zon en het licht, aankondigen. Lamp BLOEM bevat draaibare lichtkappen – sneeuwklokjes- die jou in het zonnetje zetten.

MOOI & KRACHTIG

“Mooi, mooi, wat is mooi? Mooi is krachtig. De natuur is altijd krachtig. Je hebt nooit een boom of een bloem die suf is. Wat in de natuur gevormd is, is super efficiënt. Daar zit een soort logica in die het gevolg is van miljoenen jaren evolutie. Die kracht, die logica moet erin zitten. Alle goede ontwerpen hebben dat.”

Joep van Lieshout

Nederlands Internationaal meest befaamde kunstenaar

Een circulaire bos

Biophilic designs stimuleren de creativiteit.
Dat bracht ons op het idee: “Waarom creëeren we niet een bos aan producten om creatieve omgevingen, innovatie labs mee te bouwen. Biophilic-circulaire producten met unieke functies, die het creatieve proces leuker maken en circulariteit in de breedste zin van het woord ondersteunen.”