IRISAKOESTISCH WANDPANEEL | BAFFLE

Ontdek de veelzijdigheid van onze IRIS akoestische panelen, die niet alleen extreem effectief zijn in het absorberen van geluid, maar ook een esthetische meerwaarde bieden.

 

.

Akoestische Baffle | Wandpaneel

Of je nu IRIS aan de muur monteert of gebruikt om een akoestische afscheiding in de ruimte te creëren, ze brengen visueel, tactiel en akoestisch comfort. Een intrigerend patroon van fluwelen haartjes, met de hand aangebracht, brengt de panelen tot leven. Je kunt er van alles in ontdekken: lucht, zee, ijs… Een oase van rust en fascinatie.

AKOESTISCH COMFORT

Het IRIS wandpaneel is als een kunstwerk aan de muur dat tevens een gunstige invloed heeft op het akoestisch klimaat in de ruimte, waardoor de ruimte extra prettig aanvoelt.
De akoestische panelen van IRIS zijn vervaardigd van hoogwaardig geluidsabsorberend schuim dat is bekleed met een akoestische vezel (dichtheid). Hierdoor wordt geluid maximaal geabsorbeerd, met een geluidsabsorptiewaarde van ongeveer 80-85% bij spraak en rond de 90-95% bij beltonen. IRIS is ideaal voor het absorberen van geluid, het verminderen van galm en het verbeteren van spraakhelderheid in uw kantoor, studio, schoollokaal of woonkamer. Het IRIS akoestisch paneel heeft bovendien een brandklasse C, waardoor het breed toepasbaar is.

BIOPHILIC DESIGN

De IRIS akoestische panelen zijn voorzien van een patroon dat geïnspireerd is door de natuur. Denk aan het kleurenverloop van dikke sneeuwvlakten, een bevroren waterval of een opschuivende heldere zee. De oppervlakte is fluweelzacht en kent een heel fijn structuur met diepte. Wanneer IRIS in meervoud wordt opgesteld, ontstaat er een extra ritmisch patroon. Ritme is te vinden in muziek en in de natuur.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we een visuele voorkeur hebben voor organische en biomorfe vormen (Joye, 2007). Deze vormen dragen bij aan stressvermindering en concentratieverhoging doordat ze onze focus verschuiven. Hoewel ons brein begrijpt dat biomorfe vormen en patronen geen levende wezens zijn, beschouwen we ze wel als symbolische representaties van het leven (Vessel, 2012).

Door biomorfe vormen en patronen* te gebruiken in ons interieur creëren we een visuele geprefereerde omgeving. En daar zij ons bewust en onbewuste in verbinding brengen met de natuur verhogen ze ons welzijnsgevoel. Onderzoek toont tevens aan dat biophilic designs – ontwerpen gerelateerd aan de natuur- een positief effect hebben op onze cognitieve prestaties, onze creativiteit en dat ze leiden tot verminderde stress.

IRIS SPECIFICATIES

AFMETINGEN

Lengte 120 cm, Breedte 60 cm, dikte 45 mm.
Afmetingen zijn aanpasbaar op aanvraag!

KLEUR OPTIES

Andere opties zijn mogelijk op aanvraag

IMPRESSIE

Akoestiek:

Waarom belangrijk? Waar op te letten?

Akoestiek is van grote invloed op ons welzijn: Geluidsoverlast leidt tot vermoeiing, verhoogde bloeddruk, slechte concentratie, irritatie en minder sociaal positief gedrag.

Effectief geluidshinder verminderen vraagt om een integrale aanpak: Geluid wil je dicht bij de bron absorberen. Je wil voorkomen dat geluid gaat rond dwarrelen en hinderlijk nagalmt. Akoestische comfort is echter geen pure exacte wetenschap, er spelen meerder factoren een rol. Lees ons artikel over akoestiek dat we schreven voor de Office Academy & het interieur vaktijdschrift Inside Information.

Lees het kennis artikel over akoestiek