IRISAKOESTISCH PANEEL

Om fascinerende akoestische landschappen mee te creëren, tegen de muur, aan het plafond, op het bureau, om vrij te bepalen.

Decoratief & geluidsabsorberend!

 

.

LEGO PANELEN

Klik-aan-klik-af.
IRIS is voorzien van een slim ‘lego’-koppelsysteem waarmee je de akoestisch panelen aan elkaar en aan de muur / plafond kan klikken.
Je kunt er zelfs 3D vormen mee maken, daar de panelen ook haaks op elkaar of op het plafond te klikken zijn.

De meest intrigerende patronen, vormen en landschappen zijn er mee te creëren van muur tot plafond tot vrijstaand of hangend in de ruimte. En dankzij het klik-aan-klik-af lego-systeem zijn de patronen flexibel te veranderen.

VEELZIJDIG

Creëer jouw voorkeurs compositie en gewenste akoestische functie. IRIS biedt vele mogelijkheden.

BIOPHILIC DESIGN

De IRIS panelen vormen een fijn ritmisch patroon. Ritme zit in de muziek en in de natuur. De natuur kent vele ritmische patronen. Een kleurenverloop zoals de iris van ons oog. Een fluweel zachte ‘huid’, zoals het blad van een bloem (denk aan de IRIS of de Winde).

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we een visuele voorkeur hebben voor organische en biomorfe vormen (Joye, 2007), ze leiden tot stress vermindering en concentratie verhoging, doordat ze onze focus verschuiven. Hoewel ons brein weet dat biomorfe vormen en patronen geen levende wezens zijn, zien we ze wel als symbolische representaties van het leven (Vessel, 2012).

Door biomorfe vormen en patronen* te gebruiken in ons interieur creëren we een visuele geprefereerde omgeving. En daar zij ons bewust en onbewuste in verbinding brengen met de natuur verhogen ze ons welzijnsgevoel. Onderzoek toont tevens aan dat biophilic designs – ontwerpen gerelateerd aan de natuur- een positief effect hebben op onze cognitieve prestaties, onze creativiteit en dat ze leiden tot verminderde stress.

KLIK-OP-KLIK-AF

Je kan de panelen makkelijk op twee zijden aan elkaar te koppelen en tegen de muur/plafond.
De panelen zijn milieuvriendelijk, akoestisch en met een zachte vezel bekleed.

AKOESTISCH COMFORT

IRIS akoestische panelen zijn gemaakt van een hoogwaardig geluidsabsorberend schuim dat bekleed is met een akoestisch vezel (dichtheid). Zo wordt geluid maximaal geabsorbeerd. Bij spraak is de geluidsabsorptie waarde van het paneel rond 80% en bij beltonen rond 90%. IRIS is ideaal voor absorberen van geluid, voor het verminderen van galm en het verbeteren van spraakhelderheid in uw kantoor, studio, schoollokaal of woonkamer. In combinatie met een brandklasse C is het IRIS akoestisch paneel ruim toe te passen.

MUUR, PLAFOND, VRIJSTAAND

De IRIS akoestische panelen kan je plaatsen
1:  tegen de wand
2:  aan het plafond; plat tegen het plafond aan of los hangend* in de ruimte.
3:  vrijstaand* in de ruimte of op het bureau.

*De tweezijdig ‘gestoffeerde’ IRIS panelen zijn mooi los in de ruimte te plaatsen.
Dankzij een slim magnetisch koppelsysteem kunnen de IRIS akoestische panelen in één en in twee richtingen aan elkaar en/of tegen de muur worden geklikt. Zo kan je er een telefoon cel, bureauscherm of plafond baffle mee creëren.

Akoestische landschappen

IRIS SPECIFICATIES

AFMETINGEN

Radius 500 mm, diameter 1000 mm, dikte 40 mm

KLEUR OPTIES

Andere opties zijn mogelijk op aanvraag

Akoestiek:

Waarom belangrijk? Waar op te letten?

Akoestiek is van grote invloed op ons welzijn: Geluidsoverlast leidt tot vermoeiing, verhoogde bloeddruk, slechte concentratie, irritatie en minder sociaal positief gedrag.

Effectief geluidshinder verminderen vraagt om een integrale aanpak: Geluid wil je dicht bij de bron absorberen. Je wil voorkomen dat geluid gaat rond dwarrelen en hinderlijk nagalmt. Akoestische comfort is echter geen pure exacte wetenschap, er spelen meerder factoren een rol. Lees ons artikel over akoestiek dat we schreven voor de Office Academy & het interieur vaktijdschrift Inside Information.

Lees het kennis artikel over akoestiek