GRUTTOzit-leun-stoel

Voor een actieve en gezonde houding.
Elegant en puur in vorm.

STA-LEUN POSITIE

GRUTTO is er om op te zitten en tegen aan te leunen.
De hoek en hoogte van GRUTTO’s leunvlak is ergonomisch zo gekozen dat zowel kleine als langere personen er goed op kunnen leunen (DIN-maten NL).

Leunen tegen GRUTTO zorgt ervoor dat je in een actieve houding blijft met minimale belasting van rug en benen.
Dat is fijn want te lang stil staan kan lijden tot lage rugklachten, vermoeide benen en opzwelling. De lage rug-, heup-, knie- en voet-gewrichten worden dan te lang belast.

Een actieve houding

Grutto’s zithoek van 6 graden zorgt dat je ruggengraat in een mooie S-vorm wordt gezet. Het zet je in een actieve houding, fijn voor werken en overleggen. Achterover zitten is er niet bij. Een normale ruggengraat heeft een S-vorm als je er van de zijkant tegenaan kijkt. De S-vorm helpt tevens een gezonde ruggengraat om allerlei soorten druk goed op te vangen. Doordat de wervels in de S-vorm boven elkaar staan, kan de rug ‘veren’ door beweging.

Fijne stimuli

De extra afvlakking aan de voorzijde zorgt er tevens voor dat je boven benen niet worden afgekneld. Het stimuleert je bovendien om van zit weer naar een sta-leun positie te gaan. Hoe meer je beweegt hoe gezonder het is ten behoeve van de bloedcirculatie. Het houdt je fit ook in het gesprek.

ERGONOMISCH

in elke positie!

Zit, leun, beweeg, neem met je mee; hoe actief en flexibel wil je het hebben. In elke positie zijn de afmetingen van GRUTTO zo afgestemd dat zij je vriendelijk assisteert en ondersteunt.

Gezond zitten

Zittend op GRUTTO is je zit-heuphoek meer dan 90 graden waardoor je meer zuurstof krijgt en de druk op je darmen minder is dan bij de gebruikelijke 90 graden zit-heuphoek. Het resultaat minder vermoeiing (TNO, Formanoy & Köneman, 2009).

INKLAPBAAR

Om jou flexibel en beweeglijk te houden is GRUTTO makkelijk met je mee te dragen. Ingeklapt neem je GRUTTO zo met je mee naar elke plek.

Aan je sta-bureau, sta -vergadertafel of tegen de muur plat te hangen. Zo creëert GRUTTO weer bewegingsvrijheid in de ruimte.

Gemaakt met zorg

100% NL

GRUTTO is opgebouwd uit massief eiken en gepoedercoat staal.

Ontworpen volgens de circulaire design principes van de TU Delft.

Én met liefde gemaakt in Nederland.

FLEXIBEL & DYNAMISCH

GRUTTO, actieve werk-vergaderstoel, om overal mee naar toe te nemen en uit te klappen

GRUTTO zorgt ervoor dat je sowieso actief aan elke werksessie deelneemt. Dit door je in een juiste positie te zetten en je alle beweegvrijheid te geven. Zit, leun, klap in en neem met je mee, hoe flexibel en dynamisch wil je het hebben.

SPECIFICATIES