Laat je inspireren

Studio VIX is een Nederlands design studio gevestigd in ‘t hartje van Utrecht. Wat wij leuk vinden willen we ook jou bieden: interactie plezier. Daarom maken we:

  • stijlvolle whiteboards, flipovers, papierrollers, prikborden, ideeën kapstokken…
  • biophilic-circulaire designs
  • verhalen, video’s, tips over creativiteit & interieurdesign

BLÅ TIT A1

PAPIERROLHOUDER

Bekijk BLA-TIT A1 papierrolhouder

BLÅ TIT

PAPIERROLHOUDER

Bekijk BLA-TIT papierrolhouder

BLOEM

VLOERLAMP

Bekijk BLOEM vloerlamp

KLAVER

HANGLAMP

Bekijk KLAVER hanglamp

Biophilic-Circulair

voor  positieve impact!

Circulaire Design

De Studio VIX producten zijn ontworpen vanuit de designprincipes van circulariteit (C2C).

We willen graag duurzaam aangename omgevingen realiseren.

We tonen de Carbon-footprints en Life-Cycle-Analysis (LCA) van elk Studio VIX product.

En we produceren 100% in Nederland!

Ontdek onze circulaire designprincipes

Biophilic design

De Studio VIX producten zijn geïnspireerd door de natuur. Hun namen en silhouetten refereren naar de natuur. Zo wekken zij onbewust sympathie en ontspanning op en zorgen zij voor een positieve stemming.

Lees meer over biophilic design

Over ons

VI is het Zweedse woord voor wij, X staat voor samen meer interactie plezier.

Wij van Studio VIX willen mooie sociale interacties stimuleren. Daartoe ontwerpen we interieurproducten die het samen zijn leuker maken. Functionele producten met unieke functies voor meer co-creatie en werkplezier. Kwalitatief hoog afgewerkte producten, die blijvend een aanwinst zijn in het interieur.

Het team van Studio VIX bestaat uit ervaren productontwerpers die vele premium ontwerpen internationaal op de markt hebben gezet. We hebben voor grote merken gewerkt en kleine merken groot gemaakt. We ontwerpen onder eigen label en voor derden. Kwaliteit, service en een goede relatie met onze klanten staan hoog bij ons op de agenda, want alleen dan kunnen we u duurzaam interactie plezier bieden.

VIX design-lab
Architonic designpartner

Ontwerpop maat

LCD / whiteboard meubel

Stories

Laat je inspireren

Omdat we creativiteit willen stimuleren, delen we graag onze artikelen hierover die verschenen zijn in design- en interieurarchitectuur vakbladen:
Visies, bevindingen en ervaringen van toonaangevende ontwerpers, (interieur)architecten, kunstenaars, wetenschappers,…

Hoe te innoveren?

“Wat opvalt, is dat de meest innovatieve mensen en organisaties zich op drie vlakken onderscheiden. Ten eerste: ze zijn eindeloos nieuwsgierig. Ze stellen continu vragen: ‘Hoe kan het anders? Wat is een volgende stap? Van wie kan ik leren?’ Ze hebben hun drang om te onderzoeken en hun kinderlijke verbeeldingskracht om mogelijkheden te zien en uit te proberen niet verloren.”

Read More

Waar creativiteit de ruimte krijgt!

"Innovatie vraagt om speelruimte; om aan de structuur van logica en orde te kunnen ontsnappen. Filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) schreef ooit: ‘Je hebt chaos nodig om een dansende ster te kunnen baren.’ Ofwel, om echt iets moois, iets vernieuwends te creëren heb je speelruimte nodig", aldus Caroline van der Linden, beeldend kunstenaar en trainer creatief leiderschap bij de Baak.

Read More

Onze (Post-)COVID werkomgeving

‘We zijn groepsdieren. We hebben wezenlijk persoonlijk contact nodig om onze voorraad oxytocine aan te vullen. We zijn moe van de technologie. Thuis vervaagt het gevoel voor dat geheel; voor het bedrijf, voor collega’s, voor waar je het voor doen’ (GZ-psycholoog Leon van Skils ). ‘Op kantoor ervaar je verbondenheid, daar leer je van anderen, daar werk je samen naar een doel toe’ (Onderzoekspsycholoog Stephan Grünewald). Flexwerken wordt een feit. ‘Er zullen werk-hubs en werk-koffiebars overal in de stedelijke omgeving ontstaan (architect Stefano Boeri). ‘Er zal veel aandacht worden geschonken aan de zintuigelijke beleving, elke plek krijgt een specifieke gevoelswaarde thuis en op kantoor’ (Interieurarchitect Ilse Crawford). ‘De inrichting van kantoren wordt flexibeler en dynamischer. De aandacht zal meer gaan naar het sociaal kapitaal’ (CBRE, McKinsey).

Read More

Studio-tools

Creativiteit, hoe stimuleer je dat?

COVID-19, artificial Intelligence, milieu, genetische manipulatie, robotica, hebben grote gevolgen en vragen om creativiteit en innovatie. Maar hoe het creatieve brein te activeren? Welke rol kan het interieur hierin spelen?

TIPS & STUDIO-TOOLS

Je innovatief maken is een multidimensionaal proces, het gaat om kennisdelen, waarnemen, onderzoeken, experimenteren, associëren… Vanuit verschillende perspectieven kijken, nieuwe verbanden leggen, inspiratie opdoen, een probleem uitwerken en vermarkten. Vele aspecten spelen een rol. Een goed interieurontwerp kan hierbij helpen.

Interieur tips & studio-tools voor creativiteit

Innovatie-LAB

Een innovatie-lab stimuleert het anders denken; het haalt je uit je gangbare denkpatroon.
Het is een ruimte die anders is dan je werkplek, waar je iets bouwen kan, waar je ideeën visualiseren kan, waar niet alles steriel hoeft te blijven. Je kan er van perspectief veranderen;  vrij bewegen, hoog, laag zitten, de ambiance veranderen, in een knusse dan wel open context werken met meer of minder mensen. Een innovatie-lab is ‘hackable’!

Design Thinking / Visual Thinking

Niets zo leuk, zo helder, zo sprekend als een beeld. Het maakt mensen stoutmoedig, creatiever en effectiever. Het maakt communiceren, plannen en brainstormen leuker. Het maakt samenwerken effectiever.

Bekijk de Visual Thinking tips, trucs, tools en maak impact!

Visual-Thinking Tools & Tutorials

Actualiteit

RECENT IN DE MEDIA

met ons VLINDER Akoestisch Flexscherm | Spatscherm


Nieuw SNIP Flex whiteboard

Elegant & veelzijde