Voor de mooiste interacties

Studiotools


GEKKO

WALL WHITEBOARD

Bekijk GEKKO Wall whiteboard

TAK

STUDIO / FLIPOVER-REK

Bekijk TAK Studio/ Flipover-rek

GRUTTO

Actieve zit-Leun kruk

Bekijk GRUTTO zit-leun kruk
Vogelhuis met papierrol schrijfwand, scrumwand kantoor. Vogelhaus mit papierrolle, schreibwand büro. A birdhouse with a roll of paper writing wall office

BLÅ TIT A1

PAPIERROLHOUDER

Bekijk BLA-TIT A1 papierrolhouder
Vogelhuis met papierrol, papierroller voor ideeën

BLÅ TIT

PAPIERROLHOUDER

Bekijk BLA-TIT papierrolhouder

PAUW

Whiteboard cabinets

Bekijk PAUW whiteboard cabinets

Akoestiek - prikborden


KIEZEL

Akoestische wand compositie

Bekijk KIEZEL akoestisch prikbord...

Kapstokken


Lampen


TAK

KAPSTOK-REK

Bekijk TAK Kapstok
BLOEM iconic floor lamp circulair. Biophilic-design

BLOEM

VLOERLAMP

Bekijk BLOEM vloerlamp

BLOEM_WIT

VLOERLAMP

Bekijk BLOEM vloerlamp

3D STUDIOTOOLS

De StudioVIX producten 3-dimensioneel weergeven en plaatsen in een project voor het maken van de mooiste presentaties kan met de VIX & pCon studio-tools

VIX 3D studiotools ... (DWG, Sketch-up, pCon)

Biophilic-Circulair

Voor positieve impact!

Circulair Design

De Studio VIX producten zijn ontworpen vanuit de designprincipes van circulariteit (C2C) & worden 100% geproduceerd in Nederland.

We willen positieve impact te weeg brengen.
Duurzaam aangename omgevingen realiseren.
Producten die blijvend een genot zijn om naar te kijken en mee te interacteren.

Hoe onze producten worden gemaakt en hun eco-kosten tonen we in Carbon-footprint- en Life-Cycle-Analysis (LCA) op de product -pagina’s van onze producten.

Ontdek onze circulaire designprincipes
Biophilic-circulair BOOM kapstok, BLAD akoestisch prikboard, BLA-TIT papierroller in vogelhuis
Biophilic-design-circulaire-interieur-kantoormeubelen

Biophilic design

Veel van de StudioVIX product refereren op een abstracte wijze naar de natuur. We vinden het mooi om het buitengevoel naar binnen te halen, en daarmee sympathie, ontspanning en een positieve stemming. We willen producten ontwerpen die plezier en welzijn opwekken.

Lees meer over biophilic design

Over ons


VI is het Zweedse woord voor wij, X staat voor samen meer interactie plezier.

Wij van Studio VIX willen mooie sociale interacties stimuleren. Daartoe ontwerpen we interieurproducten die een positieve impact hebben op de sociale interactie en ons welzijn. Functionele kwaliteitsproducten, veelzijdig en slim in hun functies, iconisch en tijdloos in hun uiterlijk, duurzaam doordacht.

Het team van Studio VIX bestaat uit ervaren ontwerpers die vele premium producten internationaal op de markt hebben gezet en verschillende interieurs heeft mogen ontwerpen. We hebben voor grote merken gewerkt en kleine merken groot gemaakt. We ontwerpen onder eigen label maar ook voor klanten, meubels en interieurs. Een blijvend mooi resultaat en een goede relatie met onze klanten staan bij ons centraal, want alleen dan kunnen we jou duurzaam interactie plezier bieden.

VIX design-lab
StudioVIX design whiteboards and flip-charts, unique and circular

Design-LAB

voor positieve interacties


VIX-Interieur

Hoe positieve interacties tussen mensen en hun omgeving te creëren? Verworven kennis uit onderzoek naar creativiteit, welzijn, psychologie zetten we in om te komen tot inspirerende en vitaliserende co-working & -learning plekken, innovatie-labs, sociaal verbindende en vitaliserende omgevingen.

VIX interieur projecten

VIX-Meubelontwerp

Een uniek ontwerp waar mensen steeds weer naar toe trekken, graag mee interacteren en betekenisvolle ervaringen mee opdoen. Vanuit veel kennis over design psychologie, sensorische en cognitieve ergonomie ontwerpen we objecten die jouw ‘maatje’ worden.

VIX maatwerk meubelen

Uniek whiteboard

Agile werken, creativiteit, kennisdeling en sociale interacties stimuleren, hoe doe je dat? Al jaren doen we hiernaar onderzoek en hebben we heel wat praktische ervaring in opgedaan als ontwerpers. Die kennis en het plezier van co-creëren zetten we graag in om voor jou een stijlvol en slim whiteboard-meubel dan wel een multi-functioneel en aanpasbaar co-working object te ontwerpen.

Uniek whiteboard concept

Stories

over creativiteit & sociale interacties


Laat je inspireren

StudioVIX wil graag creativiteit stimuleren. Daartoe onderzoeken we hoe we co-working en co-learning omgevingen leuker, fijner en waardevoller kunnen maken? Hoe sociale interacties te stimuleren en te verrijken?

We delen graag onze kennis, daartoe hebben we vele publicaties geschreven die verschenen zijn in design- en interieurarchitectuur vakbladen. Deze ‘Stories’, waarin visies, bevindingen en ervaringen vanuit ons eigen onderzoek en van toonaangevende ontwerpers, (interieur)architecten, kunstenaars, wetenschappers zijn opgenomen, vindt u op onze STORIES pagina

Akoestisch comfort

Akoestiek is hot! Zeker nu! We worden steeds meer blootgesteld aan geluid: we overleggen meer, (video)bellen meer en werken vaker op een niet vaste werkplek. Akoestiek is van grote invloed op ons welzijn: Geluidsoverlast leidt tot vermoeiing, verhoogde bloeddruk, slechte concentratie, irritatie en minder sociaal positief gedrag. De fysieke & psychologische wetenshap van akoestiek geven ons meer inzicht in waar op te letten bij het zoeken naar een effectieve akoestische oplossing.

Read More

Hoe te innoveren?

“Wat opvalt, is dat de meest innovatieve mensen en organisaties zich op drie vlakken onderscheiden. Ten eerste: ze zijn eindeloos nieuwsgierig. Ze stellen continu vragen: ‘Hoe kan het anders? Wat is een volgende stap? Van wie kan ik leren?’ Ze hebben hun drang om te onderzoeken en hun kinderlijke verbeeldingskracht om mogelijkheden te zien en uit te proberen niet verloren.”

Read More

Waar creativiteit de ruimte krijgt!

"Innovatie vraagt om speelruimte; om aan de structuur van logica en orde te kunnen ontsnappen. Filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) schreef ooit: ‘Je hebt chaos nodig om een dansende ster te kunnen baren.’ Ofwel, om echt iets moois, iets vernieuwends te creëren heb je speelruimte nodig", aldus Caroline van der Linden, beeldend kunstenaar en trainer creatief leiderschap bij de Baak.

Read More


Design Thinking TIPs


Creativiteit stimuleren?

Hoe het creatieve brein te activeren? Welke rol kan het interieur hierin spelen?

Tips & tools

Visual Thinking

Niets zo leuk, zo helder, zo sprekend als een beeld. Het maakt mensen stoutmoedig, creatiever en effectiever. Maar hoe maak je snel een tekening die ‘impact’ heeft?

Visual-Thinking Tutorials

ActualiteitRECENT IN DE MEDIA


Onze collecties

Stijlvolle magnetische emaille whiteboarden en flipovers, verrijdbaar met slimme functies

> Flip-overs & whiteboards

Elegant & veelzijdig

Stijlvolle akoestische wandpanelen tegen galm met een geluidsabsorberende waarde van 90-95%

> Akoestische oplossingen

Slimme comfort

Iconische sta-lamp met drie verdraagbare lampenkappen

> Biophilic designs

Om het mooie van de natuur naar binnen te halen.
Verlichting, kapstokken en accessoires