CIRCULAIRE DESIGN

Ontworpen en gemaakt vanuit de principes van C2C-circulariteit

Verantwoord toegepast > duurzame & natuurlijke > hergebruik > waarde behoud > minder verbruik > lokaal gewonnen > in Nederland geproduceerd

Dit zijn de sleutelwoorden van een minimaal belastende circulaire economie.

STUDIO VI.X overtuiging is dat goed ontworpen producten garant staan voor duurzaam plezier. We willen de levensduur van producten verlengen en onze verantwoordelijkheid nemen! We produceren bewust in Nederland, maken gebruik van duurzame materialen, passen weinig verschillende materialen toe (staal, glas-emaille, FSC papier/hout, gerecycled textiel), en zorgen dat deze makkelijk te scheiden en te vervangen zijn. Daarbovenop besteden we veel aandacht aan het realiseren van tijdloze mooie ontwerpen.

Download Circulaire

Geïnspireerd door de natuur.

Esthetisch, rustgevend en krachtig in uitstraling, geavanceerd en sterk in constructie.

Onze producten zijn nauw verwant met de natuur, in uiterlijk, in eigenschappen en opgebouwd uit natuurlijke materialen. Hun namen, silhouetten en eigenschappen verwijzen naar de natuur.

BIOPHILIC DESIGN

Knipoog naar de natuur

StudioVIX wil graag met haar producten de inspiratie en de energie van de natuur naar een ieder brengen, voor een verhoogd welzijnsgevoel en meer werk-, leer- en leef-plezier. Onderzoek toont steeds weer aan dat natuurgebaseerd design een positief effect heeft op ons welzijn: vermindering van alle soorten stress, verbeterde concentratie, versneld herstel van vermoeiiing en ziekten, we voelen ons positiever, gelukkiger wat te samen weer een positief effect heeft op onze productiviteit, onze sociale onderlinge omgang, onze energie huishouding, hoe we tegen dingen aankijken (positiever), verhoogde creativiteit en concentratievermogen .

BIOFILIE

Liefde voor de natuur

Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. Het is onze inherente menselijke band met de natuur.

Biophilic designs – volgens de wetenschap-:

  • werken stress verlagend; verlagen onze bloeddruk en hartslag (aldus de onderzoeken van: Brown, Barton & Gladwell 2013; Van den Berg,Hartig, Staat, 2007; Tsunetsugu & Myazaki 2005)
  • verbeteren onze mentale betrokkenheid en aandacht (Biederman & Vessel 2006)
  • verlagen stress, verhogen concentratie en stemmen ons positief in onze observaties (Vessel, 2012; Joye, 2007)
  • hebben een positieve invloed op ons welzijnsgevoel (Barton & Pretty, 2010)
  • stimuleren het creatieve spel en de interacties tussen mensen (A.F. Taylor, F. Kuo, W.C.Sullivan)
  • werken sterk kalmerend na een stressvolle ervaring, wat leidt tot daling in spierspanning, hartslag en huidgeleiding (R.Ulrich)
creatieve broedplaats papierrolhouder blat-tit interieurarchitectuur

StudioVIX Biophilic Designs

BLÅ TIT

Slim & behendig

Pimpelmezen (Bla-Tits) zijn slimme en behendige zangvogels. Ze hebben goede leervaardigheden, ze passen zich snel aan en zijn creatief als het gaat om het vinden van nieuwe overlevingsmogelijkheden. Geweldige gymnasten, ze klampen zich vast aan de buitenste takken en hangen ondersteboven om hun perspectieven te verbreden. Laat deze papierroller Bla-Tit ook jou uitdagen

STRUIS

Snel & sterk

Struisvogels zijn de snelste loopvogels, zij trekken sprints van 70 km/u. Ze zijn ijzersterk in hun poten. Ze leven in groepen met andere savannedieren om elkaars zintuigen en zwakheden aan te vullen. Haar zichtvermogen is zeer goed. Voor agile-scrum sprints en interacties met multidisciplinaire teamgenoten dus ideaal!!

UIL

Scherp zicht- & luistervermogen

Uilen, met hun karakteristieke grote platte gezicht, staan bekend om hun binoculaire zichtvermogen en hun scherpe binuarale gehoor, waardoor ze diepten in het donker kunnen zien en richting kunnen bepalen. Hun goede waarneming vooraf maakt ze doelgericht en effectieve jagers.

BOOM

Stevig & behulpzaam

Kapstok BOOM, is zo stevig en ondersteunend als een boom, met takken, knoppen en vogels (-magneten) erop. Takken en knoppen om jassen aan op te hangen. Vogelmagneten om op ideeën, complimenten, notities op vast te klikken.

BLAD

Circulair & multi-functioneel

Akoestisch prikbord BLAD is zoals een echt blad circulaire, gemaakt van 100% hergebruikt textiel. En zoals bladeren doen, biedt zij akoestische en een vochtregulerende comfort. Je kunt BLAD vol hangen met vele blaadjes; ideeën, notities, vergeet-me-nietjes!

BLOEM

om je in het zonnetje te zetten!

Lamp BLOEM doet je denken aan sneeuwklokjes die uit het winterlandschap tevoorschijn komen en  de lente, de zon en het licht, aankondigen. Meerdere verdraaibare lichtkappen – sneeuwklokjes- die jou in het zonnetje zetten.

MOOI & KRACHTIG

“Mooi, mooi, wat is mooi? Mooi is krachtig. De natuur is altijd krachtig. Je hebt nooit een boom of een bloem die suf is. Wat in de natuur gevormd is, is super efficiënt. Daar zit een soort logica in die het gevolg is van miljoenen jaren evolutie. Die kracht, die logica moet erin zitten. Alle goede ontwerpen hebben dat.”

 _ Joep van Lieshout_ Nederlands Internationaal meest befaamde kunstenaar