CIRCULAIRE DESIGN

Ontworpen en gemaakt vanuit de principes van C2C-circulariteit

Verantwoord toegepast > duurzame & natuurlijke > hergebruik > waarde behoud > minder verbruik > lokaal gewonnen > in Nederland geproduceerd

Dit zijn de sleutelwoorden van een minimaal belastende circulaire economie.

STUDIO VI.X overtuiging is dat, zowel nieuwe als hergebruikte, goed ontworpen producten garant staan voor duurzaam plezier. We willen de levensduur van producten verlengen en onze verantwoordelijkheid nemen! We produceren bewust in Nederland, maken gebruik van duurzame materialen, passen weinig verschillende materialen toe (staal, glas-emaille, FSC papier/hout, gerecycled textiel), en zorgen dat deze makkelijk te scheiden en te vervangen zijn.

Download Circulaire
Click on the picture to open larger version

Geïnspireerd door de natuur.

Esthetisch, rustgevend en krachtig in uitstraling, geavanceerd en sterk in constructie.

Onze producten zijn nauw verwant met de natuur, in uiterlijk, in eigenschappen en opgebouwd uit natuurlijke materialen. Hun namen en silhouettes verwijzen naar de natuur.

BIO-CIRCULAIRE

De natuur is mooi, krachtig en ongelooflijk geavanceerd, veel slimmer dan dat wat een mens kan maken. Aan ons om haar krachten te gebruiken, van haar te leren en haar circulaire in te zetten. We delen graag met jou verworven kennis, mooie visies en concepten van duurzaamheid en hergebruik

BIOPHILIC DESIGN

Knipoog naar de natuur

StudioVIX wil graag met haar producten de inspiratie en de energie van de natuur naar een ieder brengen, voor een verhoogd welzijnsgevoel en meer werk-, leer- en leef-plezier. Onderzoek toont steeds weer aan dat natuurgebaseerd design een positief effect heeft op ons welzijn: vermindering van alle soorten stress, verbeterde concentratie, versneld herstel van vermoeiiing en ziekten, we voelen ons positiever, gelukkiger wat te samen weer een positief effect heeft op onze productiviteit, onze sociale onderlinge omgang, onze energie huishouding, hoe we tegen dingen aankijken (positiever), verhoogde creativiteit en concentratievermogen .

BIOFILIE

Liefde voor de natuur

Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. Het is onze inherente menselijke band met de natuur. In onze verstedelijkte wereld vol technologie en industriële architectuur voelt het soms alsof deze cruciale band praktisch verloren is gegaan. Biophilic design is een innovatieve manier om die verbondenheid te benutten voor het creëren van natuurlijke woon-, werk- en leeromgevingen. Natuurlijke elementen bouwkundig design, maken we onbewust opnieuw verbinding met de natuur. Zo brengen we de buitenwereld naar onze gebouwde wereld.

creatieve broedplaats papierrolhouder blat-tit interieurarchitectuur

BIOPHILIC

Ontspant

“Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat natuur stress vermindert en ons concentratievermogen verhoogt. Natuur zou ook het de creativiteit bij kenniswerkers vergroten. Hoewel dit wetenschappelijk nog niet is bewezen, is het wel aannemelijk: omdat de natuur geen aandacht opeist, is er meer aandacht voor het maken van nieuwe associaties.”

 _ Sjerp de Vries, omgevingspsycholoog bij Alterra _onderzoeksinstituut voor de groene leefomgeving _Wageningen Universiteit & Research

TREE

Mooi & krachtig

“Mooi, mooi, wat is mooi? Mooi is krachtig. De natuur is altijd krachtig. Je hebt nooit een boom of een bloem die suf is. Wat in de natuur gevormd is, is super efficiënt. Daar zit een soort logica in die het gevolg is van miljoenen jaren evolutie. Die kracht, die logica moet erin zitten. Alle goede ontwerpen hebben dat.”

 _ Joep van Lieshout_ Nederlands Internationaal meest befaamde kunstenaar

RECYCLED & CIRCULAIRE

Ontspant

Het akoestisch scherm BLAD van StudioVIX is opgebouwd uit 3 reststromen! Vilt van gerecycled textiel (buiten laag); Akoestische isolatie van oude spijkerbroeken hard geperst opdat de samenstelling geluidsoverlast drastisch reduceert en nagalm vermindert (zie rapporten); Ecor plaatmateriaal, gemaakt van cellulose afval (zoals papier, karton, hout, bierbostel en koffie-drap). Van het vilt, de akoestische isolatie én Ecor (gebruikt en de restanten) kan weer opnieuw vilt en Ecor gemaakt worden, van dezelfde hoogwaardige kwaliteit.

De andere producten van StudioVIX zijn gemaakt van staal plus glas (emaille whiteboards), deze materialen zijn naast zeer duurzaam volledig circulaire.

Onze producten zijn voorzien van namen & silhouettes uit de natuur

BLÅ TIT

Slim & behendig

Pimpelmezen (blå tit in het Zweeds) zijn slimme, behendige zangvogels. Blauw, groen, geel, zwart en wit gekleurd. Ze leven graag in het groen, in bosrijke gebieden en tuinen. Ze hebben goede leervaardigheid. De jonkies verkennen grondig hun omgeving en keren er jaarlijks naar terug. De pimpelmees is creatief als het erop aan komt te overleven, hij past zich aan. Hij is licht van gewicht waardoor hij makkelijk onderste boven aan dunne takjes kan hangen.

STRUIS

Snel & sterk

Struisvogels zijn de snelste loopvogels, zij trekken sprints van 70 km/u. Ze zijn ijzersterk in hun poten. Hiermee kunnen ze krachtig trappen. Ze leven in groepen met andere savannedieren (disciplines) om elkaars zintuigen (zwakheden) aan te vullen. Haar zichtvermogen is zeer goed. Ze legt de grootste eieren en broedt en bewaakt deze samen met het mannetje. Hij verricht een balt-dans om het vrouwtje te verleiden. _ Voor innovatie interacties en agile-scrum sprints dus ideaal!!