CIRCULAIRE DESIGN

Ontworpen en gemaakt vanuit de principes van C2C-circulariteit

Verantwoord toegepast > duurzame & natuurlijke > hergebruik > waarde behoud > minder verbruik > lokaal gewonnen > in Nederland geproduceerd

Dit zijn de sleutelwoorden van een minimaal belastende circulaire economie.

STUDIO VI.X overtuiging is dat, zowel nieuwe als hergebruikte, goed ontworpen producten garant staan voor duurzaam plezier. We willen de levensduur van producten verlengen en onze verantwoordelijkheid nemen! We produceren bewust in Nederland, maken gebruik van duurzame materialen, passen weinig verschillende materialen toe (staal, glas-emaille, papier/hout), en zorgen dat deze makkelijk te scheiden en te vervangen zijn.

Download Circulaire
Click on the picture to open larger version

Geïnspireerd door de natuur.

Esthetisch, rustgevend en krachtig in uitstraling, geavanceerd en sterk in constructie.

Onze producten zijn nauw verwant met de natuur, in uiterlijk en eigenschappen. Hun namen verwijzen naar dieren waar ze veel gemeen mee hebben.

STRUTS

Snel & sterk

Struisvogels (struts in het Zweeds) zijn de snelste loopvogels, zij trekken sprints van 70 km/u. Ze zijn ijzersterk in hun poten. Hiermee kunnen ze krachtig trappen. Ze leven in groepen met andere savannedieren (disciplines) om elkaars zintuigen (zwakheden) aan te vullen. Haar zichtvermogen is zeer goed. Ze legt de grootste eieren en broedt en bewaakt deze samen met het mannetje. Hij verricht een balt-dans om het vrouwtje te verleiden. _ Voor innovatie interacties en agile-scrum sprints dus ideaal!!

BLÅ TIT

Slim & behendig

Pimpelmezen (blå tit in het Zweeds) zijn slimme, behendige zangvogels. Blauw, groen, geel, zwart en wit gekleurd. Ze leven graag in het groen, in bosrijke gebieden en tuinen. Ze hebben goede leervaardigheid. De jonkies verkennen grondig hun omgeving en keren er jaarlijks naar terug. De pimpelmees is creatief als het erop aan komt te overleven, hij past zich aan. Hij is licht van gewicht waardoor hij makkelijk onderste boven aan dunne takjes kan hangen.

BIO-CIRCULAIRE

De natuur is mooi, krachtig en ongelooflijk geavanceerd, veel slimmer dan dat wat een mens kan maken. Aan ons om haar krachten te gebruiken, van haar te leren en haar circulaire in te zetten. We delen graag met jou verworven kennis, mooie visies en concepten van duurzaamheid en hergebruik

BIOPHILIC

Ontspant

“Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat natuur stress vermindert en ons concentratievermogen verhoogt. Natuur zou ook het de creativiteit bij kenniswerkers vergroten. Hoewel dit wetenschappelijk nog niet is bewezen, is het wel aannemelijk: omdat de natuur geen aandacht opeist, is er meer aandacht voor het maken van nieuwe associaties.”

 _ Sjerp de Vries, omgevingspsycholoog bij Alterra _onderzoeksinstituut voor de groene leefomgeving _Wageningen Universiteit & Research

TREE

Mooi & krachtig

“Mooi, mooi, wat is mooi? Botten vind ik mooi omdat het gewoon ontzettend sterke dingen zijn, waarop je kan lopen, op kan dansen, waarmee je dingen kan vastpakken. Complexe vormen die iets vanzelfsprekends hebben. Ze blijven heel lang werken, kennen een juiste krachtverdeling, gewoon super geavanceerde technologie. Wat de mens maakt, komt daarbij niet in de buurt. Ik weet ook niet of de ‘Office chair’ een mooie stoelis. Het is een simpele stoel. Totale simpelheid, bijna een afwezigheid van vormgeving. Mooi is krachtig. De natuur is altijd krachtig. Je hebt nooit een boom of een bloem die suf is. Wat in de natuur gevormd is, is super efficiënt. Daar zit een soort logica in die het gevolg is van miljoenen jaren evolutie. Die kracht, die logica moet erin zitten. Alle goede ontwerpen hebben dat.”

 _ Joep van Lieshout_ Nederlands Internationaal meest befaamde kunstenaar

RE-USE

JOOLZ verpakking

Voor JOOLZ bedachten en realiseerden we het concept: geef de verpakking een tweede leven, maak er een vogelhuis, stoel, lamp, etc van